11-03-2019
Forside Kontakt Reglementer Kalender Resultater Kørere Links Ti

 

450 ccm. = fair race og flere nye kørere!!!

 

450 ccm. klassen er et nyt tiltag i 2018, som skal sikre sikrer et øget deltager antal i fremtiden.

Grundliggende er den nye klasse, en kopi af den eksisterende 4 takts klasse, 650 ccm.

I det eksisterende reglement, er der tilføjet en række begrænsninger, der udelukkende gør sig gældende for 450 ccm. klassen.

Begrænsningerne har til formål at opretholde en fair konkurrence, for et mindre budget, samtidig med at sporten gøres langt mere gennemskuelig for evt. nye kørere og ikke mindst langt billigere. 

Årsagen, til valg af 450 motor, er enkel. Crosskart får hovedsageligt sine motorer fra motocross-verdenen og der er udvalget af nyere motorer langt større i 450 ccm. Samtidig er det typisk en vægtmæssigt meget let motor, hvilket kompenserer godt for den lidt mindre effekt, end de store 650 ccm. Samtidig åbner det en dør op, for de som skulle have en ældre 500 ccm. motor eller sågar hel Crosskart stående, fra før 650 ccm. tiden. Den kan nu kører med på lige vilkår igen. 

Tiltagende kommer fra sportens egne deltagere i 650 ccm. klassen, men med stor opbakning fra såvel ældre som yngre kører. Ved at begrænse eksempelvis motor og undervogn, er det nu ikke alt afgørende om du kommer med en ældre Crosskart eller en helt nybygget. Alle deltager på samme vilkår og konkurrencen jævnes dermed ud blandt hele feltet, da det nu for alvor kommer an på chaufførens talent og evner.

Nedenfor er et overblik over de begrænsninger der danner grundlag for 450 ccm.

  Motor, skal være std. og må kun indeholde org. reservedele. Volumen skal være mellem 410 og 505ccm. Ældre karter med datidens 500ccm. motorer er dermed  velkomne.  

·         Støddæmpere, må kun være justerbar i fjederens hårdhed.

·         Vægten, er ens for alle og revurderes efter endt sæson.

·         Benzin, skal være fra en frit tilgængelig stander på en alm. tankstation.

·         Karburator/indsprøjtning, skal være std.

 

Bestilling af start nr. i denne klasse sker, som ved alle andre Crosskart klasser, via henvendelse hos Klasserepræsentanten  på klasserep@cross-kartklub.dk 

Nysgerrig?

Hvis du vil vide mere om den nye 450 ccm. klasse eller dens deltagere, er du altid velkommen til at kontakte Nicklas og Tim Daugberg, både på banen og uden for løb.

Nicklas Daugberg

Tim Daugberg

Tlf. 3146 6960 Tlf. 2264 0104
nicklas_daugberg@hotmail.com timdaugberg@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

læs

 

Dette Websted blev sidst opdateret 11. marts 2019